A brutális téli viharok után, amelyek az északkelet nagy részét – sőt a dél egy részét is – sújtják, felbukkanhat-e Punxsutawney Phil szerdán, és jó hírekkel szolgálhat?Mormota-napránk vár, és mindannyian számítunk arra, hogy Phil korán meghozza a tavaszt. Február 2-án, szerdán bújik elő üregéből a szőrös lény. Az, hogy látja-e az árnyékát vagy sem, eldönti, hogy van-e még hat hét sivár tél, vagy hamarosan beköszönt a tavasz. Szóval mi lesz?

Míg a szakértők a Az Időjárás csatorna Ha van egy kicsit több tudományosan alátámasztott bizonyítékunk arra vonatkozóan, hogy mit fogunk látni, a hagyomány továbbra is szórakoztató – és ez segít optimistább kilátásainkban a hátralévő téli időjárást illetően. Plusz Phil teljesen imádnivaló!

A szerdai előrejelzés szerint a Pennsylvania állambeli Punxsutawney-ban eléggé felhős lesz az idő, valahol a 20-as fok körüli hőmérséklettel. Igen. A terület rendelkezikhóviharok robbantották kiaz elmúlt hetekben, amely egyes területeken 18 hüvelyk havat hozott. Bizonyára az Egyesült Államok lakosai hasznát vehetnék néhány jó hírnek a kora tavaszról.A hagyomány szerint ha Phil kijön az üregéből, és meglátja az árnyékát, akkor még hat hétig tart a tél. De ha előbújik és nem látja az árnyékát, akkor korán jön a tavasz, februárban és márciusban az átlagosnál magasabb hőmérséklettel.

Mormota napi hagyomány

Továbbá, a rituálé 1886-ra nyúlik vissza, így inkább szórakoztató amerikai hagyományként fogadták el, mint bármi mást. És a szakértők egyetértenek abban, hogy Phil nem túl pontos (de ne a mormot hibáztassuk).

1887 és 2021 között Phil összesen 105 alkalommal látta az árnyékát. Csak 20-szor látta az árnyékát. És vannak 10 év el nem számolt adatok. Ennek ellenére a felfedezéseinek tudománya nem működik. És a NOAA még azt is mondja, hogy Philnek nincs előrejelző képessége. De még egyszer, a jövőbeni időjárást teljesen egy szőrös állatra tenni nagyon butaság lenne.

Ennek ellenére a hagyomány szórakoztató. Más államok pedig elkezdték belefoglalni a saját mormotaikat az előrejelzésekbe. Ebbe beletartozik Beauregard Lee atlantai tábornok , Dunkerque Dave, Dunkerque, New York és Jimmy of Sun Prairie, Wisconsin .

Tavaly Phil helyesen megjósolta a tél további hat hetét, amikor meglátta az árnyékát. Az Egyesült Államokban az egyik leghidegebb februárt láttuk. De ezt megelőzően a kis fickó eléggé megviselte.

Szóval mit gondoltok, kívülállók? Lehetünk olyan szerencsések, hogy elkezdjük tervezni azt a tavaszi kirándulást a lányokkal? Vagy hetekig bent ragadunk és forró kakaót szürcsölünk? Nézz vissza szerdán az eredményekért! És boldog mormota napot!

Szerkesztő Választása