Clint Eastwoodegy mega filmsztár és rendező, aki dollármilliókat keresett. Ezt a filmet azonban szinte nem ő készítette. A történet szerint a sikerek közepén volt, köszönhetően annak a spagetti westernnek, amelyben akkoriban játszott. Sergio Leone rendezőnek köszönhetően a Man With No Name megasztár lett Európában. Eastwood játszotta a férfit Egy maréknyi dollár és Néhány dollárral többért . Tisztességes fizetést keresett ezekben a filmekben, de Eastwood többet akart.

Ráadásul Clint Eastwood nem volt olyan biztos abban, hogy csináljon még egy filmet Leonéval. Majdnem belekerült az ottani szerepébe, mivel Charles Bronsonhoz kerülhetett volna. Hoppá. Nos, szerencsére nekünk, filmrajongóknak ez nem történt meg. A jó a rossz és a Csúf ez lenne a harmadik a trilógiában.

Clint Eastwood 250 000 dollárt fizetett azért, hogy utoljára feltűnt ikonikus szerepben

Richard Schickel szerző, aki írta Clint Eastwood: Életrajz , megosztja, hogy 250 000 dollár kellett ahhoz, hogy Eastwoodot utoljára visszahozzák. Ó, Clint többet fog kapni, mint egy fizetést. Az üzlet révén a nyugati bevételek mintegy 10%-át kapta. Az első két film olyan jól teljesít a pénztáraknál. Tehát ez a harmadik üzlet megkapja a filmstúdió jóváhagyását. El tudod képzelni, hogy valaki más játssza a Névtelen férfit? Nem, mi sem tudtuk.Vessünk egy pillantást arra is ki az ihletője ennek az ikonikus filmfigurának . Leone történetesen belőle merít ihletet Yojimbo , Akira Kurosawa japán szamurájfilmje. Leone sokat kölcsönöz a filmből. A Maroknyi dollár néha nem hivatalos remake-ként emlegetik Yojimbo . A Névtelen férfi lényegében a főszereplő másolata Yojimbo .

John Wayne, Eastwood soha nem csinált együtt filmet. Miért?

Íme egy újabb rejtvény, amelyen el kell gondolkodni. Ha történetesen a nyugati filmek és a műfaj ihletteJohn Wayne, akkor logikus, hogy ő és Clint Eastwood útjai keresztezik egymást. Együtt szerepelhettek volna egy filmben, és ez komoly kasszapénz lett volna.Wayne és Eastwood soha nem szerepeltek együtt egy filmben. Miért? Eastwood némi betekintést nyújt.

John Wayne egyszer írt nekem egy levelet, hogy nem szereti High Plains Drifter , Eastwood mondta egy interjúban. Azt mondta, ez nem igazán a Nyugat úttörőiről szól. Rájöttem, hogy két különböző generáció van, és ő nem értené, mit csinálok. Eastwood ezt mondja High Plains Drifter mesének szánták. Nem az volt a célja, hogy bemutassa az úttörő munka óráit. Nem a Nyugat letelepítéséről kellett volna szólnia.

Szerkesztő Választása